U četvrtak 13.06. u prostorijama naše udruge održat će se atraktivna točka u sklopu projekta Kreativni nered – radionica magnetske levitacije. Posjetitelji će pod vodstvom dipl. ing. elektrotehnike i mr. sc. fizike Davora Jadrijevića sastaviti napravu od nekoliko magneta te, uz malo vještine i novih saznanja, stvoriti polje koje omogućava levitaciju bez ikakvog ulaganja energije. Polaznici će na kraju svoj levitator, kojeg su sami složili, moći ponijeti kući.

Cilj ove radionice je popularizacija i prakticiranje znanosti te kreativno promišljanje i uporaba materijala kako bi se dobili upečatljivi rezultati. Organizatori pozivaju građane Opatije i okolice da posjete ovaj događaj te savjetuju svim zainteresiranima da, zbog ograničenog broja pripremljenih kompleta, dođu na vrijeme kako bi zauzeli svoje mjesto.

Podsjetimo, udruga Kulturni front već nekoliko mjeseci u svom prostoru na adresi Maršala Tita 42 s uspjehom nudi sadržaje za raznovrsnu publiku, pa su tako održani brojni tematski kvizovi, kreativne radionice i igraonice društvenih igara, a sada se kreće i s popularno-znanstvenim programom. Sudjelovanje na svim točkama programa u sklopu projekta Kreativni nered je besplatno za sve posjetitelje.