Nakon uspješnog provođenja još jednog festivala Liburnicon koji je Opatiju učinio mekom za ljubitelje fantastike, udruga Kulturni front nastavlja s redovnim aktivnostima namijenjenima kako mladima geek-populacije, tako i sve široj skupini Opatijaca koje privlači raznoliki program projekta Kreativni nered.

S obzirom na izniman odaziv lokalnih posjetitelja na ovogodišnji Liburnicon te na pojačani interes iskazan prema društvenim igrama, prezentiranih u velikoj igraonici tokom tri dana festivala, organizatori su odlučili svim voljnima druženja i zabave omogućiti nastavak tog iskustva. Stoga će se u nedjelju 08.09. u prostoru udruge Kulturni front na adresi Maršala Tita 42 s početkom u 17h održati rujanska Igraonica društvenih igara.

Udruga s ponosom predstavlja neke nove igre u ponudi, kao što su popularni Photosynthesis (Fotosinteza) – ekološki orijentirana stolna igra u kojoj se igrači nadmeću u tome tko će izrasti najviša stabla te njihovim krošnjama proizvesti što više kisika. Tu je i Istanbul, igra za trgovce i sve koji se tako osjećaju, a ljubiteljima složenijih igara svakako će biti drago čuti da od ovog mjeseca mogu isprobati i stratešku Terru Mysticu!

Članovi pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže i provedu nesvakidašnje nedjeljnopopodne u ugodnom društvu i kvalitetnoj zabavi s obitelji i prijateljima. Kao i svi drugi sadržaji koji se odvijaju u sklopu projekta Kreativni nered, sudjelovanje u igraonici je besplatno, a odvijat će se sve do 22h uz predstavljanje i moderiranje iskusnih voditelja.

Važnost projekta za razvitak cjelogodišnje kulturno-zabavne ponude za obitelji i mlade, prepoznala je i Primorsko-goranska županija, koja je odnedavno postala glavni pokrovitelj Kreativnog nereda.