Prostor opatijske udruge Kulturni front je u prvom vikendu travnja vrvio zanimljivim programom i novim posjetiteljima. U sklopu projekta „Kreativni nered“ koji objedinjuje prezentacije, radionice, kvizove i druge sadržaje, održala se još jedna javna Igraonica modernih društvenih igara.

Nedjeljni je program tako bio prilagođen kako za starije, tako i za one mlađe. Predstavljanje modernih stolnih igara privuklo je obitelji s djecom, željne upoznati nove načine druženja i zabave. Udružni se prostor na adresi Maršala Tita 42 (na glavnoj cesti iznad hotela Belveder) ispunio do posljednje prostorije s preko 30 posjetitelja. Članovi Kulturnog fronta, koji su s entuzijazmom moderirali igre, pojasnili su kako nastoje promovirati ovu interaktivnu alternativu koja će u svakoj obitelji i društvu biti ugodan odmak od osamljenog sjedenja pred ekranom. Poznato je već da društvene igre potiču kreativno i strateško razmišljanje te pospješuju komunikaciju i timski rad kako kod odraslih, tako i kod djece.
                       

Bogata zbirka Kulturnog fronta uključuje preko 40 igara prilagođenih svim ukusima i uzrastima, a udruga je osvježuje pred svaki novi event kako bi obradovala posjetitelje novim popularnim hitovima. Kao i kod svake igraonice, i ovog puta je udruga narasla za nekoliko novih članova, oduševljenih ponudom igara i udružnom knjižnicom fantasy i SF knjiga koje članovi mogu besplatno posuđivati.

Aktivnosti u sklopu projekta „Kreativni nered“, ali i drugih udružnih projekata kao što su izlaganja mladih stručnjaka i debate u sklopu Opatija Coffehouse Debates te festivala fantastike Liburnicon, možete pratiti na Facebook i web stranici udruge Kulturni front. Svi su novi posjetitelji i potencijalni članovi dobrodošli.