when lib
Jubilarni deseti Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će se od 21. od 23. kolovoza 2015. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji. Liburnicon se tako vraća opuštenijoj atmosferi koju pruža opatijska osnovna škola, a ove su godine organizatori pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila prepoznatljivim u Hrvatskoj i šire. Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama te brojnim društvenim igrama, a sve u skladu sa glavnom temomlogo 2015 ovogodišnjeg Liburnicona – Povratkom u budućnost.

Kao i svake godine, i ove očekujemo niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Vladimir Paar, Davor Jadrijević, Ratko Martinović, Davor Horvatić itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gost Liburnicona 2015. je čuvena majstorica postprodukcijskih vizualnih efekata, Klaudija Čermak, poznata po svom radu u brojnim filmovima, uključujući ‘Harry Potter i odaja tajni’ i ‘Harry Potter i darovi smrti’, ‘Gladijator’ i ‘Troja’.

Na Liburniconu se očekuje preko tisuću posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, a bogat program bit će namijenjen svim dobnim skupinama: od zabavnih i kreativnih dječjih radionica, raznovrsnih edukativnih sadržaja, originalnih liburniconskih igara, radionica i kvizova, pa do izvrsnih predavanja i prezentacija koji će zadovoljiti svaki ukus. Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond naših sponzora te raznolika ponuda izlagača, a posebno treba naglasiti i glazbeni program obilježen koncertima grupa ‘Žrec’ i ‘Družba bijesnih lisica’.

lib 2