Projekt Opatija Coffeehouse Debates donosi novu panel diskusiju: “Moderni pokreti u psihijatriji i psihoterapiji”

//Projekt Opatija Coffeehouse Debates donosi novu panel diskusiju: “Moderni pokreti u psihijatriji i psihoterapiji”

Projekt Opatija Coffeehouse Debates donosi novu panel diskusiju: “Moderni pokreti u psihijatriji i psihoterapiji”

Kao što je najavljeno na zadnjoj panel-diskusiji, projekt Opatija Coffeehouse Debates se nastavlja s izrazito aktualnom temom modernih pokreta u psihijatriji i psihoterapiji. Podsjetimo, do sada su u kavani Hotela Continental održane rasprave o genetski modificiranih organizamaodrživosti razvoja našeg društva autoriteta liječnika u pružanju zdravstvenih usluga suvremenom feminizmu, a u organizaciji Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela. Nova tema pred nas postavlja neka izazovna pitanja: Kako uopće odrediti tko je mentalno zdrav, i što mentalno zdravlje podrazumijeva? Možemo li one koje smatramo mentalno bolesnima podvrgnuti obavbrain-gearseznom liječenju (protiv njihove volje), i zašto? Koja je uloga farmaceutske industrije u cijeloj priči, što možemo riješavati psihoterapijom i kada probleme preuzima farmakoterapija samo su neke od tema kojih ćemo se dotaknuti u sljedećoj panel-diskusiji koja nas očekuje 24. veljače 2015. s početkom u 19 sati.

Naše nove panelistice su viša asistentica dr.sc. Daniela Petrić sa Katedre za psihijatriju i psihološku medicinu na Medicinskom fakultetu u Rijeci, liječnica u Sveučilišnom bolničkom centru Rijeka, te Inka Miškulin, poznata psihoterapeutkinja, psihologinja i doktorandica suvremene filozofije. Zajedno će, kroz panel-izlaganja i raspravu sa sudionicima, pokušati odgovoriti na ranije postavljena pitanja, kao i na druge zanimljive teme iz ovog područja koje bi mogle zanimati zainteresirane slušatelje.

Udobne stolice u kavani Hotela Continental čekaju na sve zainteresirane i sve koji su spremni odvojiti dva sata kako bi, u ugodnoj akademskoj atmosferi, raspravljali o aktualnim društvenim i znanstvenim pitanjima, te uz kavu ili čaj (ili kuhano vino) naučili nešto novo, ali i podijelili svoje znanje i razmišljanja s drugima.

By | 2015-02-17T20:12:48+00:00 veljača 17th, 2015|Nekategorizirano|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.