Zanimljiv program prošlog vikenda privukao je nove goste u udrugu Kulturni front, opatijsku udrugu za razvoj kulture mladih. U sklopu projekta „Kreativni nered“ koji objedinjuje prezentacije, radionice, kvizove i druge sadržaje, Airsoft Udruga Kvarner je u subotu održala prezentaciju ovog novog amaterskog sporta te upoznala posjetitelje s vještinom i običajima airsofta u riječkoj regiji.

Predstavnici udruge objasnili su što je potrebno za početak i pozvali sve zainteresirane da im se jave putem Facebook stranice za pokusni trening. Pritom su razbili jednu od uvriježenih dogmi kako je airsoft nasilan sport. Premda oponaša ratne aktivnosti pomoću replika oružja s plastičnim kuglicama, svrha mu je druženje u prirodi, rekreacija i team building. Susreti se provode po pravilima koje isključuje svaki oblik verbalnog i fizičkog nasilja te potiču timski rad i sklapanje novih poznanstava. Članovi udruge tako u sklopu raznih evenata putuju po cijeloj Hrvatskoj i iskušavaju svoje sposobnosti na raznovrsnim terenima i u različitim „reinactment“ scenarijima.

Drugi mit koji su opovrgnuli, bio je taj kako je za upuštanje u ovaj hobi potreban debeli novčanik – baš naprotiv, predlažu da početnici iskušaju razne oblike oružja na treningu i odluče se za ono koje im najviše odgovara. Ovdje je bitno napomenuti kako cijena nije presudna jer većina članova Airsoft Udruge Kvarner preferira dobru zabavu i tjelovježbu nad kupnjom skupe optike i drugih dodataka. Jedino na čemu ne preporučaju štedjeti su zaštitne naočale, koje ionako stoje stotinjak kuna.

Svi su posjetitelji na kraju mogli uzeti u ruke i isprobati kako im leže različite vrste (naravno, praznih) replika: od pištolja, preko jurišnih puški do snajpera. Svi zainteresirani mogu se javiti Airsoft udruzi Kvarner ili se s njom upoznati na festivalu fantastike i znanstvene fantastike “Liburnicon” koji će se održati u Opatiji 16-18.08., također u organizaciji udruge “Kulturni front”. Više informacija možete doznati i na njihovoj web ili Facebook stranici.