Ove nedjelje Udruga za razvoj kulture mladih„Kulturni front“ organizira igraonicu modernih društvenih igara na adresi Maršala Tita 42, Opatija.
Igraonica se održava u sklopu projekta „Kreativni nered“ kojeg udruga pokreće s ciljem pružanja novih sadržaja za opatijsku mladež.

U ponudi će biti četrdesetak igara različitih mehanika i trajanja koje ćeposjetiteljima prezentirati mladi volonteri udruge, a pozvani su svi – odpočetnika, pa do iskusnih igrača u potrazi za novim igrama. Pod vodstvom mladihvolontera udruge Kulturni front, gosti će zaigrati one jednostavne i dinamične“party” igre kao što su popularni JungleSpeed, Ligretto i Pictionary, obiteljske kao što su Settlersi, Carcassonne i Village, pa do višesatnih strateških poputScythe, Eldritch horror i mnogih drugih.

Ukratko, kao i u Monopolyju te Riziku, ove igreigraju se uglavnom od 3-6 igrača. U nekima od njih igrači kooperativnoispunjavaju svoju misiju, a u drugima se natječu jedni protiv drugih. Ono štoje zajedničko svima, jest to da potiču kreativno i strateško razmišljanje teunaprjeđuju komunikaciju i međuljudske odnose. Sudjelovanje u igraonici jebesplatno, a bit će otvorena od 16, pasve do 22 sata. Igre u ponudi namijenjene su odraslima, mladima i djeci starijoj od 10 godina.

Nakon organizacije kreativnih radionica i predavanja mladih stručnjaka u novouređenom prostoru, udruga koja je javnosti najpoznatija po organizaciji Festivala fantastike “Liburnicon” i „Opatija Coffeehouse Deabtes“, započinje redovitu promociju kulture društvenih igara kroz igraonice za javnost u nadi da će one ubrzo postati predmet mnogih obiteljskih i prijateljskih druženja.