Ljubitelje čitanja, u potrazi za naslovom koji bi bio po njihovom ukusu, svakako će zainteresirati “Speed date sa živom knjigom” koji će se održati u udruzi Kulturni front u utorak 28.05. s početkom u 19:30h. Riječ je o interaktivnoj radionici na kojoj će posjetitelji kroz kratki razgovor upoznati svoje (potencijalne buduće) knjige, a koje će utjeloviti strastveni čitatelji i studenti književnosti iz udruge Kulturni front.

U rotaciji svojstvenoj za „spoj na brzinu“, svaki će se čitatelj imati priliku upoznati sa svakom živom knjigom koja će odgovoriti na sva pitanja koja ga zanimaju prije nego se odluči na čitanje: koliko je dugačka, kojeg je žanra, kakve likove ima, gdje je smještena radnja… a moguće je da i knjiga postavi i njemu pokoje pitanje jer kao što čitatelji traže svoj profil knjige, tako i knjige, naravno, traže svoj profil čitatelja: voli li duge opise, nagle obrate, koliko dobro čita među redovima, je li spreman na nastavke i koliko vremena ima za čitanje.

Organizatori se nadaju da će na kraju ovog neobičnog speed date-a posjetitelji pronaći knjigu za sebe, pri čemu će, ukoliko žele, mnoge od njih moći posuditi na licu mjesta u knjižnici Kulturnog fronta (uz učlanjenje). Na ovom originalnom „brzinskom spoju“ bit će zastupljeni prozni oblici, a što se tiče žanrova knjiga, bit će tu svega: od klasike, preko ljubića, do magičnog realizma i alternativne povijesti te fantastike i znanstvene fantastike s kojima najčešće i povezujemo Kulturni front.

Članovi udruge poručuju svim ljubiteljima književnosti da navrate i usude se upoznati nove knjige. Možda se među njima krije upravo i knjiga iz njihovih snova.